Doneer nu
Handleiding

Even voorstellen: stagiaire Elliz

februari 2020
Delen

Goedendag! Mijn naam is Elliz Scheijbeler en ik zal vanaf februari 2020 het MANTA-project ondersteunen binnen het Alzheimercentrum in Amsterdam. Hierbij zal ik magnetoencephalografie (MEG) metingen begeleiden en uw eventuele vragen over de MANTA studie beantwoorden.

Na mijn bachelor Psychobiologie besloot ik mij volledig te richten op hersenonderzoek. Ik zit in het laatste jaar van de onderzoeksmaster ‘Cognitive Neurobiology and Clinical Neurophysiology’ aan de Universiteit van Amsterdam. Een hele mond vol; kort gezegd focus ik mij op verschillende niveaus van hersenfunctie (van cel, netwerk tot cognitie) en wat hierin mis gaat bij een hersenaandoening. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar het ontstaan van tremor / trillingen bij essentiële tremor patiënten met behulp van functionele MRI scans. Op dit moment ben ik voor mijn afstudeerstage bezig met de ontwikkeling van een algoritme dat verschillende soorten dementie kan onderscheiden op basis van MEG-data. Op deze manier hopen we uiteindelijk artsen in de geheugenkliniek te kunnen ondersteunen bij het stellen van een diagnose. Dit zou natuurlijk ontzettend mooi zijn.

Het klinische aspect van onderzoek heeft mij altijd erg aangesproken. Ik heb eerder in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis gewerkt waar ik via gesprekken met patiënten veel heb geleerd over hoe groot de impact van een diagnose kan zijn. Dit motiveert mij enorm om te willen bijdragen aan beter begrip en uiteindelijk behandeling van verschillende aandoeningen. Ik ben daarom blij onderdeel uit te mogen maken van het MANTA-team. Binnen het Alzheimercentrum wordt hard gewerkt om dichter bij een oplossing voor de ziekte van Alzheimer te komen. Het MANTA-project focust zich op de vraag of verandering in hersennetwerken de verspreiding van tau-eiwit stimuleert in patiënten met de ziekte van Alzheimer. Dit eiwit lijkt een belangrijke rol te spelen bij de ontwikkeling van de ziekte. Hopelijk brengt de kennis die we met deze studie verkrijgen ons een stap dichterbij een succesvolle behandeling voor de ziekte van Alzheimer. Bedankt voor uw interesse in het project en wellicht tot ziens bij de MEG meting!

>> Lees hier verder over het Manta onderzoek

DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via