Deelnemers gezocht voor onderzoek naar autorijden met beginnende Alzheimer
Datum: 16 oktober 2019De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) zoekt mensen met de ziekte van Alzheimer in een vroeg stadium die graag blijven autorijden.
Onderzoek: Wie is nog geschikt om auto te rijden?
In dit onderzoek wordt een methodiek getest die onderscheid kan maken bij mensen met de ziekte van Alzheimer: wie is nog geschikt om auto te rijden en wie kan dat beter niet meer doen? Het SWOV zoekt automobilisten met de ziekte van Alzheimer van 50 plus, die mee willen doen aan dit onderzoek.
Wie kan er meedoen?
- Mensen die ouder zijn dan 50 jaar
- Met een diagnose ziekte van Alzheimer
- Die minstens 1x per week in de auto rijden
>> Heeft u geen alzheimer maar wilt u toch meedoen? Klik dan hier
Wat levert deelname aan het onderzoek u op?
- U krijgt een gedegen onderzoek van uw rijgeschiktheid
- U krijgt een vrijblijvend persoonlijk advies over het autorijden.
- U heeft hierbij kans op verlenging van uw rijbewijs met 1 jaar of met 3 jaar.
- Als u minder goed presteert is een eventueel negatief advies niet bindend. U kunt uw rijbewijs dus niet kwijtraken. U wordt in dat geval wél geadviseerd te stoppen met autorijden en krijgt dan advies over alternatieve vervoermiddelen.
Wat houdt meedoen aan het onderzoek in?
Voor dit onderzoek vult u thuis een vragenlijst in. Daarnaast nemen de onderzoekers een neuropsychologische test af, inclusief een rit in een rijsimulator. Ook wordt gevraagd om een rijtest op de weg af te leggen en om gedurende twee maanden met een camera in uw eigen auto te rijden. Deze activiteiten worden driemaal uitgevoerd binnen 18 maanden.
Meer informatie en meedoen?
Meer informatie leest u in deze folder en op de website van het SWOV.
U kunt kunt zich aanmelden door contact op te nemen met: Marjolein Boele en Michelle Doumen van het SWOV via onderzoek@swov.nl of telefoonnummer 06-22164836.