Doneer nu

Vrijwilliger George Möller in het zonnetje

Datum: 24 december 2020 Vrijwilliger George Möller in het zonnetje 1
Delen

Even voorstellen: George Möller (67), geboren en getogen in Amsterdam, zet zijn kennis en expertise in als vrijwilliger voor Alzheimercentrum Amsterdam.

Hoe ben je bij Alzheimercentrum Amsterdam betrokken geraakt?

Sinds 2010 zijn mijn vrouw en ik donateur van het wetenschappelijk onderzoek. Wat precies de reden was om te gaan steunen, weet ik helaas niet meer. Waarschijnlijk doordat iemand in onze omgeving alzheimer had. Een aantal jaren geleden kreeg mijn moeder dementie met Lewy Bodies. Zij had onder meer last van hallucinaties en waanbeelden. Dat was heel angstig om mee te maken, zowel voor haar als voor de familie. Het is een grillig ziektebeeld en de symptomen treden niet voortdurend op. Als je zoiets van dichtbij ervaart, dan maakt dat je heel bewust van wat zo’n ziekte betekent voor de patiënt zelf en de familie.

Vrijwilliger George Möller in het zonnetje

George Möller

Ieder jaar ontving ik het Jaarbericht en vanuit mijn toenmalige werk als eindredacteur en projectmanager bij CF Report, specialist in jaarverslagen, zag ik mogelijkheden om dit te verbeteren. Toen ik eind 2019 de jaarlijkse donatie overmaakte dacht ik: het is wel heel gemakkelijk om eens per jaar een bedrag te betalen en dat is het. Ik wilde graag meer betekenen. In het voorjaar van 2020 ben ik met pensioen gegaan en nu zet ik mijn ervaring en kennis graag op vrijwillige basis in voor Alzheimercentrum Amsterdam.

Wat doe je precies voor vrijwilligerswerk?

Voor het Jaarbericht doe ik de eindredactie. Een mooi project omdat het ook goed aansluit bij mijn vroegere werk. Daarnaast verzorg ik de eindredactie van EigenWijs, het donateursblad van het VUmc Fonds. Ook hier draag ik graag bij aan heldere en goed vormgegeven informatie.

Wat haal je uit je vrijwilligerswerk?

Ik vind het heel leuk om als vrijwilliger mijn kennis en expertise in te zetten om de communicatie te verbeteren. Op deze manier kan ik ook na mijn pensioen als eindredacteur mijn vak blijven uitoefenen. Vrijwilligerswerk is naar mijn idee overigens niet vrijblijvend; ik vind het vanzelfsprekend dat je de gemaakte afspraken nakomt en doet wat je belooft. Verder is het voor mij ook heel belangrijk om bezig te blijven. Zo ben ik ook actief als eindredacteur van populair-wetenschappelijke artikelen voor een website over de Tweede Wereldoorlog en verzorg ik de eindredactie van een handbalmagazine. Het leuke is ook dat aan het eind van de rit er een fraai resultaat ligt: een donateursblad, een magazine of een informatief artikel op internet.

Nu verlopen alle contacten met iedereen vanwege de coronamaatregelen nog digitaal, maar hopelijk kan ik, als dat weer mogelijk is, ook ergens fysiek aanwezig zijn voor vrijwilligerswerk. Dat vind ik belangrijk voor de sociale contacten. In ieder geval vind ik het heel fijn om Alzheimercentrum Amsterdam niet alleen met een vaste donatie te steunen, maar ook als vrijwilliger.

Top
Volg ons via